Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец дължи 19 млн. лв. за ток
Автор: Екип Varna24.bg 11:22 / 06.04.2011Коментари (1)2218
© Varna24.bg
Достойна за книгата "Рекордите на Гинес" сметка застигна варненеца Иван Илиев. Според писмото от Е.ОН собственикът на гарсониера във "Възраждане" дължи 19 млн. и 321 лв. за ток. Следва и любезното предупреждение, че ако сумата не бъде платена до края на деня (вчера), електрозахранването ще бъде спряно.

По скромните сметки на зет на Илиев - д-р Петър Генов, който е управител на бившия тубдиспансер, такава сума би могла да се натрупа за 19 000 години. "Което значи, че не си е плащал сметките има-няма от ледниковата епоха насам. Другият вариант е да дължи пари за електроенергията, употребена в цяла България", коментира д-р Генов.

Потресаващата "честитка" от Е.ОН пристигнала навръх рождения ден на Илиев, но за негов късмет пощальонът не го заварил вкъщи и празникът му не бил помрачен. "На следващия ден взех писмото. Бяхме с дъщеря ми в колата и тъй като аз шофирах, помолих да ми го прочете", разказва патилата си длъжникът милионер. Щерката видяла шестцифрената сума, но не посмяла да я изрече на глас, докато Илиев е зад волана. "Спрях колата и видях за какво става въпрос. И онемях...", разказа той.

По-късно след справка в системата служителка на електроразпределителното дружество невъзмутимо отсече - дължимата сума не е 19 млн. лв., а 84 лв. "Вървете да питате какво е това писмо от хората, които са ви го пратили. Вчера имахме същия случай", още по-невъзмутимо коментира тя. Служителка от националния телефон за връзка с клиенти на Е.ОН потвърди, че става дума за грешка.

И все пак писмото с любезната покана да плати 19 млн. лв. е изпратено до Илиев и няма как да не е минало през поредица от чиновници в Е.ОН, които с размах са се подписали по космическата сума. Точно затова Илиев е категоричен, че ще търси правата си по съдебен ред. Ще сезира и Комисията за защита на потребителите.

По принцип Илиев не обитава гарсониерата от времето на мамутите, а само от миналия август. Тогава за първи път разбира, че не може да се има доверие на Е.ОН.
"Когато прехвърлях жилището на мое име, прехвърлих и партидите за ток. Но служители на компанията направиха грешка в клиентския номер и впоследствие ми беше спрян токът. Пуснах жалба и платих 38 лв. за включване, при положение че объркването си беше тяхно. Платих си дължимото и пуснах молба сумата от 38 лв. да ми бъде възстановена. В писмо ми съобщиха, че е станала техническа грешка, но няма да ми върнат парите", разказва Илиев.

Източник: в. "Народно дело"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Бедата в България е наистина в това, че няма как да ги сменим... В повечето време от годината живея в Мюнхен, Е.ОН Байерн са абсолютно същите некадърници и ги смених веднага. Докато няма конкуренция, така ще е...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: