Варненец излезе сам на протест срещу банките и монополите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:58 / 22.08.2013
811
Варненецът Йордан Николов излезе днес сам на протест срещу банките и монополите. Той е нарамил огромен черен кръст, на който символично е разпната България и от нея се стича червена кръв по кръста.

Николов е бивш военен, служил е 20 години на турската граница. В момента е инвалид. Получава военна пенсия от 240 лева. Има право и на инвалидна, но тя е още по-ниска и ако вземе нея ще загуби военната.

Преди 3 години Йордан Николов изтеглил заем от банка в размер на 10 хиляди лева. Парите му били необходими за сърдечна операция, която е извършена от лекарите в болница "Токуда", София. Сега варненецът обаче няма възможност да си погасява месечните вноски по банковия кредит, които са по 89 лева.

"Трябва да умра, за да ми сложат черен кръст ли, за да се разбере колко трудно се живее в България", заяви Йордан Николов вместо обяснение какво точно иска да постигне с протеста си. Той е разочарован и се чувства безсилен. Иска хората да разберат, че животът на най-бедните е най-труден.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).