Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец нареди България в Топ 12 на световната карта по паеля
©
През изминалата седмица приключи Световното първенство по приготвяне на паеля във Валенсия, Испания. На 20 септември, на пристанището в третия по големина град в Испания, известен като първоизточника на най-популярното испанско ястие, топ готвачи от цял свят премериха сили, за да излъчат победителя за 2024 г. Това е шеф Джо Падила от Пуерто Рико. Той е опитвал 3 пъти да достигне до финалите, като едва през тази година опитите му са дали резултат. В челната тройка се класираха представителите на Колумбия и Япония.

Част от условията са били да бъде представена авторска рецепта за паеля.

Българският представител Николай Тодоров – Ник, представи пред журито своя идея - Черноморска паеля.

"Продуктите за тази рецепта са изцяло от Черно море и региона. Доставката до Валенсия на пресни морски продукти беше сложна, но с доста перипетии успяхме. Журито и медиите, които опитаха моята паеля останаха приятно изненадани и впечатлени. Рапанът беше сред основните ми продукти, а сушеният ватос една от пазените тайни“ - сподели Николай Тодоров след завръщането си в България.

"Прекарахме цяла седмица в компанията на уникални готвачи от 4 континента. Програмата ни беше впечатляваща и включваше мастър класове, демонстрации, посещения на емблематични места за испанската кулинария, срещи с атрактивни личности. За мен и асистента ми, това участие се оказа много повече от приключение. За България, успехът е огромен. Нашата страна вече е на картата на това кулинарно състезание и български представители ще могат да се включват и занапред.“ - продължава първият български участник в престижният форум.

Представителите на страните финалисти бяха във Валенсия от 17 до 22 септември. Прекарвайки заедно времето си, те участваха в различни задачи, като са демонстрирали различни умения и възможности. По време на Световния ден на Паелята (World Paella Day), 20 септември се проведе финалното готвене, където всички участници приготвиха свои рецепти едновременно. В журито участваха предходни победители, кулинарни експерти, емблематични готвачи.

Останалите финалисти бяха от Мексико, Перу, Франция, ОАЕ, Италия, Китай, Ирландия и Румъния. Представители на Испания не участват в състезанието, а само като жури.

Надпреварата датира от 2017 година, а организаторите споделиха, че с всяка изминала година интересът от участници, спонсори и публика се увеличава. Освен реклама на града и страната, конкурсът обединява хора от цял свят, говорейки на международния език “Paella".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: