Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец нареди България в Топ 12 на световната карта по паеля
©
През изминалата седмица приключи Световното първенство по приготвяне на паеля във Валенсия, Испания. На 20 септември, на пристанището в третия по големина град в Испания, известен като първоизточника на най-популярното испанско ястие, топ готвачи от цял свят премериха сили, за да излъчат победителя за 2024 г. Това е шеф Джо Падила от Пуерто Рико. Той е опитвал 3 пъти да достигне до финалите, като едва през тази година опитите му са дали резултат. В челната тройка се класираха представителите на Колумбия и Япония.

Част от условията са били да бъде представена авторска рецепта за паеля.

Българският представител Николай Тодоров – Ник, представи пред журито своя идея - Черноморска паеля.

"Продуктите за тази рецепта са изцяло от Черно море и региона. Доставката до Валенсия на пресни морски продукти беше сложна, но с доста перипетии успяхме. Журито и медиите, които опитаха моята паеля останаха приятно изненадани и впечатлени. Рапанът беше сред основните ми продукти, а сушеният ватос една от пазените тайни“ - сподели Николай Тодоров след завръщането си в България.

"Прекарахме цяла седмица в компанията на уникални готвачи от 4 континента. Програмата ни беше впечатляваща и включваше мастър класове, демонстрации, посещения на емблематични места за испанската кулинария, срещи с атрактивни личности. За мен и асистента ми, това участие се оказа много повече от приключение. За България, успехът е огромен. Нашата страна вече е на картата на това кулинарно състезание и български представители ще могат да се включват и занапред.“ - продължава първият български участник в престижният форум.

Представителите на страните финалисти бяха във Валенсия от 17 до 22 септември. Прекарвайки заедно времето си, те участваха в различни задачи, като са демонстрирали различни умения и възможности. По време на Световния ден на Паелята (World Paella Day), 20 септември се проведе финалното готвене, където всички участници приготвиха свои рецепти едновременно. В журито участваха предходни победители, кулинарни експерти, емблематични готвачи.

Останалите финалисти бяха от Мексико, Перу, Франция, ОАЕ, Италия, Китай, Ирландия и Румъния. Представители на Испания не участват в състезанието, а само като жури.

Надпреварата датира от 2017 година, а организаторите споделиха, че с всяка изминала година интересът от участници, спонсори и публика се увеличава. Освен реклама на града и страната, конкурсът обединява хора от цял свят, говорейки на международния език “Paella".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: