Варненец паднал в дупка разказва: Разхождам кучето и по едно време гледам, то продължава, аз оставам

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:13 / 14.12.2012
1291
Дупка насред детска площадка във Варна погълна двуметров мъж. За инцидента алармира синът му. Опасната случка е станала вчера сутринта към 9,15 ч. на детската площадка срещу блок 97 до "Пикадили-Чаталджа".

"Разхождам кучето и по едно време гледам, то продължава, аз оставам", така с чувство за хумор 47-годишният варненец Петко Петков описа по телефона инцидента.

Синът му Руслан Петков показа дупката насред детската площадка, в която е паднал баща му, който не е пострадал сериозно, но по негови думи малко го наболяват кокалите. Докато е разхождал любимото си българско овчарско куче, е стъпил върху две плочки, които пропаднали. Така се оказал в яма около 50 на 50 сантиметра и дълбочина над 2 метра. Кучето на име Трътльо се уплашило, пресякло бул. "Чаталджа" и отишло пред входа си.

"Баща ми ми звънна по телефона. Казва "Слизай долу, паднах в една дупка", разказва синът на пострадалия - Руслан. Откровено си признава, че не повярвал в началото. Викнал един съсед и слезли до площадката. Погледнали - нищо не се вижда. По звука се ориентирали и веднага намерили дупката с човека в нея.

"Съблякох си якето, намотах го, направихме импровизирано въже и така извадихме татко", разказва Руслан. След което звъннал на 112, за да алармира за наличието на подобна дупка, и нахвърлял клони над шахтата, за да предпази и други хора от подобен инцидент.

Представители на община Варна и ВиК във Варна извършиха следобед оглед на опасната шахта. Както бе съобщено вчера община Варна се самосезира. Все още се изяснява от кого се обслужва съоръжението, но е много вероятно това да е стара шахта, която вече не се използва. Трудно е да се каже откога е без капак. Временно шахтата бе оградена с лента и ще бъде поставен капак.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).