Варненец поиска закон, който да задължава собствениците да поддържат дворовете си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54 / 06.12.2011
924
60-годишен мъж поиска закон, който да задължава собствениците да поддържат дворовете си. Това стана на приемна на ГЕРБ вчера. Ако в период от 3 години собственикът не се погрижи за имота си, той да бъде иззет от държавата, настоя гражданинът пред депутата Даниела Петрова. Според мъжа дворните места не се окосявали редовно и се превръщали в развъдници на змии и гущери. "Не съм съгласна, че трябва да се контролират имотите. Не можеш да кажеш на хората как да си носят чехлите у дома", бе отговорът на Петрова. Гражданинът настоя още остъклените тераси да бъдат узаконени. "Защо трябва да се узаконява нещо, което не е законно?", контрира Петрова.

Друга разтревожена гражданка пък предложи да се направи среща с всички ръководители на детски творчески състави във Варна. Тя разказа как деца изнасят представления пред празни зали, понеже варненци не знаят за събитието. Молбата й е общината да съдейства за реклама чрез отпечатване и разлепване на плакати, които да информират хората. "Трябва да се предвидят пари, които да са само и точно за тази дейност", предложи варненката. Даниела Петрова увери, че ще обърне сериозно внимание на този проблем.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).