Варненeц с камера гони йеховисти

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
08:51 / 02.10.2012
1095
В сериозен сблъсък влязоха варненци и йеховисти, опитващи се да привлекат към учението си нови последователи. Той беше филмиран и пуснат в мрежата за видеосподеляне Youtubе от Свилен Гамолов, който решил да се противопостави на опитите на мисионерите да разпространяват учението си. В конкретния случай за слушател на членовете на "Свидетели на Йехова" се е хванал пенсионер, живеещ в района на ХЕИ. Гамолов цяла сутрин наблюдавал как представителите на "Свидетели на Йехова" обикалят около блока и накрая решил да раздаде правосъдие. Йеховистите са двама - българин и чужденец, по предположение на автора на клипа - чех. Придружен от свидетел, той отива да попречи на мисионерите да вербуват за църквата си пенсионера.

Членовете на религиозното движение обаче не им остават длъжни и моментално се обаждат на полицията, като обясняват на варненците, че ще се наложи да изчакат пристигането й. Завързва се яростен спор за правата и религиозната свобода в Европейския съюз. През цялото това време единствено вербуваният пенсионер не взема никакво участие в схватката.

"Щях да отмина безразличен, защото денят ми е пълен със задачи и работа, борба за оцеляване, сметки за плащане и битови несгоди. Но се сепнах и спрях, защото се сетих, че някога съм се клел пред знамето да защитавам България от врагове - вътрешни и външни... Затова запомнете лицата им! Утре може да ви спрат на вашата улица, пред вашето жилище. Могат да спрат вашето дете пред неговото училище и да налеят отровата си в чистото му съзнание!", предупреждава във видеото си Гамолов.

Междувременно от Варненската и Великопреславска митрополия алармираха чрез съобщение до медиите, че раздаването на безплатни Библии, за което масово се раздават флаери по варненските улици в последните дни, не е акция на Българската православна църква.

Те приканват за евангелизираща среща с чужди мисионери, разпространяващи различно от православната ни вяра и традициите на народа ни учение, казва се още в съобщението.

"Всеки човек има право на свободен избор, но липсата на достатъчно информация или умишленото укриване на такава цели заблуда и застрашава свободния информиран личен избор на човека. Именно за това призоваваме варненци да бъдат бдителни, да не се доверяват сляпо на чужди мисионери, обещаващи безплатна Библия, защото цената, която ще платите за безплатните неща, е вашата безсмъртна душа",заявяват от митрополията.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).