Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка плати 600 лв. за неправилно паркиране
Автор: Екип Varna24.bg 10:25 / 02.07.2009Коментари (0)943
608 лв. глоба плати варненка за неправилно паркиране. Жената и нейният съпруг били оставили авариралия си „Опел Кадет" на тротоара до детската градина зад ул. „Д-р Пюскюлиев" във Варна през този февруари. След това семейството заминало по работа в чужбина. През това време минал общинският „паяк" за репатриране на неправилно паркирали автомобили и отнесъл опела. По надлежната процедура колата била закарана на наказателния паркинг на общината под Аспаруховия мост. Когато мъжът и жената се върнали от чужбина, видели, че колата им липсва. Направили проверка и разбрали, че „паякът" я е вдигнал. След това те отишли на паркинга да си платят глобата и да си вземат опела. Там обаче те били посрещнати от шокиращата сума от 608 лв., която трябвало да внесат, за да си върнат колата. Служителите на паркинга им обяснили, че за транспорта при вдигането на колата се плащало 30 лв., а след това по лев на час. Така за 24 дни и 8 часа, докато го нямало, семейството навъртяло солената глоба. Жената обяснила, че самият опел е модел от 1989 г., не струва колкото начислената глоба и при така създалите се обстоятелства въобще нямало да си го прибират. Служителите на паркинга обаче ги контрирали, че такъв вариант няма, понеже вече имат задължение към общината и все някога ще трябва да го платят. Въпреки редицата разговори и увещания, общинската администрация не склонила да опрости глобата и тя била платена.

Идентичен случай обаче бил решен по различен начин. Автомобилът на възрастен варненец бил вдигнат от „паяка" през същия месец от централната част на града.

По незнайни причини мъжът не потърсил колата повече от 2 седмици. Той обаче бил толкова упорит, че успял да издейства от зам.-кмета по сигурността ген. Веселин Петров колата му да бъде освободена без дори да плати таксата за репатриране. Инатестият варненец ходил 3 пъти до паркинга да се пазари със служителите да му върнат колата, защото нямало как да си плати глобата с пенсията си. След като те му отказали, атакувал върховете в общинската администрация.

Само 2 са случаите на автомобили на наказателния паркинг, които не са били потърсени от собствениците си толкова дълго време, коментираха запознати. В повечето случаи вдигнатите коли се вземали след максимум 2 дни, поясниха те.

Източник: "Позвънете"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: