Варненка сред победителите в конкурса "Щастливо село"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:09 / 29.04.2011
1002
Варненката Радостина Христакиева е сред победителите в конкурса "Щастливо село". Тя бе отличена за предложението й за създаване на добруждански хан с лавандулови насаждения край него, в който почивката ще се съчетава с бране на грозде и правене на вино по много специална рецепта. Стефан Милев от Велико Търново спечели журито с идеята за създаване на пелети за камини и печки от растителни отпадъци, а пловдивчанката Нина Филкина бе наградена за идеята й за създаване на винарна, в която гроздето се отглежда по биологичен начин.

Тримата победители получиха дипломи, които удостоверяват, че идеите им ще бъдат разработени безплатно в проекти, с които ще може да кандидатстват по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. /ПРСР/. Отличията им бяха връчени от заместник-министъра на земеделието Светлана Боянова и заместник-изпълнителния директор на фонд "Земеделие".

Конкурсът за най-добра проектна идея по ПРСР се организира съвместно между Министерството на земеделие и храните, Държавен фонд "Земеделие". В рамките на един месец бяха изпратени 17 проектни идеи.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).