Варненка стана "Бивш пушач на годината 2009"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:03 / 01.02.2010
616
Анна Братуейт на 32 г. от Варна е българският победител в конкурса "Европейски бивш пушач на годината", обявиха в Министерството на здравеопазването (МЗ).

Анна ще участва във финалния етап на конкурса в Барселона, където ще се бори за голямата награда - ваучери за почивка на стойност 5000 евро, предаде БТА.

Ани е млада майка, отказала пушенето, след като разбира, че е бременна.

Големите награди ще бъдат определени от международно жури от експерти от различни организации, ангажирани с борбата с тютюнопушенето.

Второто издание на европейския конкурс за бивши пушачи, обявен от Европейската мрежа на линиите за отказ от тютюнопушене, е организирано през 2009 г.у нас от МЗ през 2009 г. В конкурса са се включили 13 страни.

Целта на конкурса е да стимулира бившите пушачи да споделят своите истории за отказа си от тютюнопушене, за да помогнат и на други пушачи да последват техния пример. До края на миналата година в МЗ са подадени 62 формуляра на желаещи да се включат в конкурса, като 10 от тях не са допуснати поради непълни формуляри или липса на подпис. Комисия, съставена от експерти на МЗ и консултантите на националната линия за отказ от тютюнопушене определят за победител Анна Братуейт.

На церемонията в МЗ бяха представени личните истории на петима бивши пушачи, участници в състезанието, които получиха предметни награди.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).