Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка съди болница заради смъртта на майка си
Автор: Екип Varna24.bg 10:49 / 08.01.2009Коментари (0)741
49-годишната Елена Белчева съди МБАЛ "Света Марина" заради лекарска грешка, довела до смъртта на майка й. Исковата молба на варненката трябва да бъде разгледана днес от състав на Гражданското отделение на Варненския окръжен съд.

Според исковата молба, началото на трагедията започва на 1 март 2007 година, когато вече покойната Димитра Белчева била приета в Клиниката по вътрешни болести към МБАЛ "Света Анна". Оплакванията на 79-годишната жена били лесна умора, виене на свят и шум в ушите. След направени изследвания, станало ясно, че пациентката има и нисък хемоглобин. При търсене на причината за това, били направени специализирани изследвания, които установили нередности. Затова Димитра била пренасочена към хирургията за уточняване на диогнозата. В експертизата било записано, че най-вероятно се касае за карцином на дебелото черво. В резултата на страшната диагноза, на 19 март Димитра била приета за оперативно лечение. Притеснени от разклатеното здравословно състояние на майка си Елена и сестра й, провели разговор с един от лекуващите лекари - д-р Красимир Георгиев, който им заявил, че няма съмнение за наличието на карцином и затова операцията се явява неотложна, а въпросът е да се установи единствено дали има метастази. Дъщерите попитали дали са направени всички нужни изследвания за да се каже, че безспорно диагнозата е такава и разбрали, че е направено само едно, което били недостатъчно и морално остаряло. Въпреки това лекарите предприели операция, без да се съобрзят с рисковете за живота и здравето на Димитра, се твърди още в исковата молба. Въпреки щателните изследвания на дебелото черво, карцином не бил открит, както и в нито един от другите изследвани вътрешни органи. Поради исхемичната болест на сърцето и др. заболявания Димитра не възстановила от операцията и на 24 март починала.

Заради загубата си Елена Белчева е предявила иск към МБАЛ "Света Марина" за обезщетение за сумата от 30 000 лв., като е посочила като виновници 3-ма лекари. На предпоследното съдебно заседание вещи лица са обяснили, че когато едно изследване е положително, другите не са задължителни. Едно от трите вещите лица - хематолог, рентгениолог и хирург-онколог, натоварени с изготвянето на нова тройна експертиза на последното заседание, обаче казва, че само с едно изследване не може да се каже категорично, че се касе за карцином.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Международен технически панаир 2024
Зима 2023/2024 г.
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: