Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка търси работа чрез общината
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 02.03.2010Коментари (0)1275
© Varna24.bg
Помощ от общината за намиране на работа потърси 54-годишна варненка. Молбата й изслушаха съветниците от БСП Панко Анчев и Калояна Димитрова. Жената е склонна да работи какво да е, стига да има някакви доходи. Няма срамна работа, посочи варненката, която не скри надеждите си Общинският съвет и администрацията да я извадят от затрудненото положение, в което се намира. Дъщеря ми е ученичка, имам и заем към банката, разказа за неволите си Татяна Михайлова. Тя самата е електроинженер. Завършила и педагогика. Последно работила като пощальон, но я съкратили и оттогава едвам свързва двата края. Ще се опитаме да съдействаме, казаха съветниците.

Такова обещание те дадоха и на Павлина Христова. Жената обитава със семейството си две стаи от общинска къща на ул. „Черешово топче" 12 от около пет години. През есента на миналата година тя получила заповед от община Варна, съгласно която трябвало да освободи имота, тъй като го ползва неправомерно. Жената била известена, че ако в срок от 48 часа от получаването на документа, не освободи имота доброволно, ще се пристъпи към принудителното й изселване. Предвид това, че предстоял зимен сезон, от общината не пристъпили към действия. Сега обаче това е напълно възможно.

„Сигурно ще строят на мястото на къщата. Няма нищо лошо в това. Хубаво е във Варна да се реализира ново строителство, но аз и семейството ми няма къде да отидем", каза Христова. Тя се настанила в имота въз основа на служебна бележка от район „Младост". Тя й дава право да живее в къщата временно, като заплаща обезщетение от 24 лева месечно. В служебната бележка изрично се упоменава, че тя не се счита за настанителна заповед и ако се налага, жената трябва да освободи жилището. При това без да й се осигурява друго жилище.

Колко бездушна е общинската администрация, възмути се Панко Анчев след като изслуша проблема на Павлина Христова. Съветникът прие присърце болката на семейството и представи веднага документите по казуса на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов. Последният поел ангажимент да се опита да помогне на изпадналото в беда семейство.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: