Варненка загуби съня си в неравна битка с няколко хладилни витрини

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:16 / 07.11.2011
1462
80-годишната Атанаска Трендафилова загуби съня си в неравна битка с няколко хладилни витрини. В продължение на месеци жената не може да се наспи заради неспирните вибрации, идващи от електромоторите им.

Трендафилова живее в центъра на Варна от 11 години. Преди известно време прекарала тежък инсулт и докторите й препоръчали пълна почивка и никакви ядове. Те обаче не спират, откакто фирма за месо и месни продукти не направила магазин в помещението под апартамента й. Поставили няколко хладилни витрини. Разбрах обаче, че не са шумоизолирали тавана и не са сложили на витрините гумени тампони, за да поемат вибрациите, обясни възрастната дама.

Всяка вечер, след края на работния ден, докато седяла кротко у дома, буквално започва да се тресе. "На всеки три часа се пускат някакви машини, очевидно за охлаждане, от които вибрира цялата плоча под краката ми. В леглото си също не мога да легна, защото спалнята и тя се тресе", описа преживяванията си Трендафилова.

Тя признава, че проблемът може да изглежда доста частен, но всъщност с нещо подобно ежедневно се сблъскват много хора. Така например един климатик може да създаде същия или поне подобен дискомфорт, а на всяка фасада има поне по 3-4.
Опитала се да поговори със собствениците на магазина, за да намерят някакво решение на проблема. След като не получила разбирането им, се обърнала за съдействие към общината. Написала жалба до дирекция "Опазване и осигуряване на обществения ред", разговаряла и с представители на Регионалната здравна инспекция. Именно те са органът, който отговаря за това да няма никъде превишаване на нивата на шума, както са и компетентни да се намесят в подобен случай, когато има прекомерно големи вибрации.

Контролните органи дошли, при това в 11 ч. през нощта, за да проверят каква е ситуацията в действителност. За зла беда на Трендафилова, улучили точно период на затишие и не установили превишение в нивата на шума. Въпреки това след тяхното посещение вибрациите значително намалели, а витрините магически били оборудвали с тампони. Пенсионерката обаче е решила отново да се обърне към общината и да възрази на заключението им, че не е установено превишаване в нормата на шума и вибрациите и да настоява за нова проверка.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).