Варненска гимназия спечели интересен международен проект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:56 / 11.10.2012
746
Бивши и настоящи ученици от
НГХНИ "Константин Преславски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Национална гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" кандидатства и спечели международен проект по програма "Учене през целия живот", подпрограма "Коменски". Проектът на тема "Портбул- врата към познанието" е двустранен и в него партньор е частно училище от Лисабон, Португалия.

С реализирането му се цели не само да се насърчи изучаването на чужди езици, но и да се привлече вниманието на младите хора към родния език, да ги накараме да уважават всички езици, които се говорят в Европа. Проектът ще даде възможност на учениците да научат ключови думи и изрази на езика на страните, които участват в проекта; да разчупят езиковата бариера, за да могат да общуват на чужд език по-лесно.

Дейностите на проекта ще бъдат разделени в няколко основни теми:

• Език и литература
• Традиции и култура
• Музикално и танцово изкуство
• Училищен живот и интереси на младите хора

Учениците ще се запознаят със страната партньор - с нейното георафско положение, история, забележителности, традиции и обичаи чрез пътеводител, създаден от участниците в проекта. Те ще разкажат на връстниците си за един обикновен ден от живота си; ще покажат мечтите си в конкурс за най-добро есе "Моята мечта - нашето бъдеще", ще изберат и преведат на английски език текстове от народното творчество; ще пишат разкази по картини.

През втората година учениците ще представят фолклора на страната си, ще проучат какво място заема музиката в живота на тинейджърите,ще създадат съвместен продукт на двата езика; съвместно ще напишат обща песен и ще създадат танц на сътрудничеството, които ще бъдат представени по време на обмяната на ученици в България. Ще бъдат изработени ребуси, кръстословици, стихчета и игри на португалски и български.

Най-активните участници ще имат възможност да се запознаят с културата и забележителностите на Португалия и България, като ги посетят.

Работата по проекта ще даде възможност на учениците да реализират своя творчески потенциал и идеи в урочната работа, да приложат и усъвършенстват знанията си по английски език и информационни технологии, което ще ги превърне в активна страна на учебния процес. Те ще задълбочат уменията си да работят в екип и най-вече - да се отнасят толерантно към различните от тях. Ще се повиши мотивацията им за придобиване на нови знания, които да улеснят бъдещата им професионална реализация.

Стремежите на преподавателите в Национална гимназия - Варна са свързани с търсене на добри практики и идеи за развитие на творческия потенциал на учениците чрез нови партньорства в Европа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).