Варненска и Ленинградска области подписаха споразумение за сътрудничество

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:02 / 06.08.2009
726
Двустранно споразумение за регионално сътрудничество между област Варна и Ленинградска област бе подписано на официална церемония в Санкт Петербург. Подписите си поставиха Областният управител Христо Контров и Губернаторът на Ленинградска област Валерий Сердюков. Варненската делегация взе участие и във форума на регионите- партньори на Ленинградска област „Младежта- свят без граници", организираните от Центъра на промишлеността на Република България в Москва „Дни на България в Ленинградска област" и кръгла маса на тема „Регионални аспекти на световната икономическа криза и ролята на между регионалното сътрудничество за намиране на съвместни решения на стоящите пред регионите проблеми".

Споразумението е подписано за три годишен период и има за цел развитие на връзките между двата региона в областта на административното управление, промишлеността и производствените технологии, селското стопанство, културата, науката, туризма, спорта и младежката политика. Предвижда се съвместна подготовка на кадри в морската сфера, развитие на корабостроенето, изучаване на морето, обмен на опит и технологии в областта на селското стопанство, развитие на бизнес връзките между фирми от двете области. Специално внимание се отделя на перспективите за съвместни проекти и общи инвестиции. Коментирано бе, че едно от направленията за сътрудничество в областта на туризма може да бъде построяването на оздравителен санаториум за деца от Ленинградска област. В документът се посочва още, че двете области ще работят заедно и в посока на сътрудничество между висши учебни заведения и организации, с цел културен обмен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).