Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненска област привлича туристи с два европроекта за регионален туристически продукт
Автор: Екип Varna24.bg 16:20 / 23.01.2013Коментари (0)976
Два проекта във Варненска област за разработване и популяризиране на регионален туристически продукт бяха одобрени за финансиране по Оперативна програма "Регионално развитие", съобщиха от Областния информационен център - Варна. Това са проектите на общините Варна и Провадия, които са класирани на второ и трето място сред всички 13 одобрени проекта на общини по схема "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите II". Предложенията от Варненска област са оценени съответно с 114 и 112 точки.

Община Варна в партньорство с общините Аврен, Аксаково, Белослав и Девня ще развива регионален туристически продукт с проект "Различното преживяване - качество, полза и стойност". Чрез него ще се популяризира природното, културно и историческо наследство на туристическия регион чрез разработване на маршрути за посещение на обектите от интегрирания регионален туристически продукт на територията на петте общини. Проектът е на стойност 456 642 лева. Дестинацията ще се популяризира с различни рекламни материали, брошури, фен-страници в социалните мрежи, заснемане на рекламно-информационен клип. Регионалният туристически продукт ще се представи на 2 национални борси и 2 туристически изложения в Германия. Планират се също демонстрационни обиколки за туроператори и журналисти по разработените маршрути.

Вторият финансиран проект от Варненска област "Светът на предците" предвижда интегрирано управление и маркетинг на дестинацията Провадия-Дългопол-Ветрино в партньорство на трите общини. Регионалният туристически продукт включва алтернативни форми на туризъм с туристически пакети и маршрути, които ще бъдат рекламирани на вътрешния и международния туристически пазар. Планираните дейности предвиждат разработване на туристически пакети и марка на туристическия продукт "Светът на предците", информационни и рекламни материали за потенцалните туристи, участие в регионални, национални и международни туристически борси, изложения и панаири. По проекта ще се организират посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители, журналисти. За реализация на проекта се отпускат 409 987, 30 лв безвъзмездна финансова помощ.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: