Варненска област привлича туристи с два европроекта за регионален туристически продукт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:20 / 23.01.2013
976
Два проекта във Варненска област за разработване и популяризиране на регионален туристически продукт бяха одобрени за финансиране по Оперативна програма "Регионално развитие", съобщиха от Областния информационен център - Варна. Това са проектите на общините Варна и Провадия, които са класирани на второ и трето място сред всички 13 одобрени проекта на общини по схема "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите II". Предложенията от Варненска област са оценени съответно с 114 и 112 точки.

Община Варна в партньорство с общините Аврен, Аксаково, Белослав и Девня ще развива регионален туристически продукт с проект "Различното преживяване - качество, полза и стойност". Чрез него ще се популяризира природното, културно и историческо наследство на туристическия регион чрез разработване на маршрути за посещение на обектите от интегрирания регионален туристически продукт на територията на петте общини. Проектът е на стойност 456 642 лева. Дестинацията ще се популяризира с различни рекламни материали, брошури, фен-страници в социалните мрежи, заснемане на рекламно-информационен клип. Регионалният туристически продукт ще се представи на 2 национални борси и 2 туристически изложения в Германия. Планират се също демонстрационни обиколки за туроператори и журналисти по разработените маршрути.

Вторият финансиран проект от Варненска област "Светът на предците" предвижда интегрирано управление и маркетинг на дестинацията Провадия-Дългопол-Ветрино в партньорство на трите общини. Регионалният туристически продукт включва алтернативни форми на туризъм с туристически пакети и маршрути, които ще бъдат рекламирани на вътрешния и международния туристически пазар. Планираните дейности предвиждат разработване на туристически пакети и марка на туристическия продукт "Светът на предците", информационни и рекламни материали за потенцалните туристи, участие в регионални, национални и международни туристически борси, изложения и панаири. По проекта ще се организират посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители, журналисти. За реализация на проекта се отпускат 409 987, 30 лв безвъзмездна финансова помощ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).