Варненска таксиметрова фирма поиска мерки срещу таксита менте

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:24 / 06.10.2012
737
Шефът на таксиметровата фирма "Ласиа" Иван Михайлов призова общинските съветници от транспортната комисия да организират среща между институциите и превозвачите, на която да се набележат мерки срещу имитаторите на логото и на номера на телефонните централи. Той показа пред варненските избраници пет снимки на "фалшиви" таксита, наподобяващи на външен вид колите на неговата фирма. Михайлов обясни, че подаването на искове за нарушаването на патентното право към фирмите, копиращи логото на "Ласиа", до момента не е дало на практика никакъв резултат.

Големият проблем според него е, че изписаните номера на телефонни централи, също близки до тези на фирмата, не съществуват. Така при загубена вещ или конфликт с шофьора - ситуации, които не са редки, клиентите няма как да си потърсят правата. Работата е там, че те се качват във въпросните таксита, подведени, че те са част от голяма фирма.

Общинските съветници приеха да организират исканата среща, както и да препратят от свое име сигналите до КАТ и ДАИ. Те обаче признаха, че общината няма правомощия да контролира такситата по отношение на този тип нелоялна конкуренция.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).