Варненската Търговска гимназия е национален победител в категория "Училище SUPER STEM-знания"

Автор: Екип на Varna24.bg
Коментари (0)
08:20 / 27.12.2020
2965
Тази година Варненска търговска гимназия е без конкуренция. Гимназията е избрана за национален победител в категория "Училище SUPER STEM-знания", научи Varna24.bg от споделен коментар на директора на престижното варненско училище Жечка Георгиева.  

"С огромна благодарност към учителите на Търговската гимназия и специално на г-жа@ Петя Поева - Колева", допълни директорът на ВТГ "Г.С. Раковски" във фейсбук.

Целта на конкурса "Търси се Супер STEM" е да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират.

SUPER STEM са ученици, които участват /създават/творят/експериментират с проекти/идеи в областта на STEM (извън училище/неформална среда).

SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.

​​​​SUPER STEM учител​​​​​ (STEM AMBASSADOR) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).