Варненската митрополия получава земите около църквата "Свети Никола"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:09 / 05.05.2010
1254
Министерският съвет дава на Варненска и Великопреславска митрополията земите около църквата „Св.Никола". Това стана ясно на редовния брифинг на областния управител Данчо Симеонов. Той допълни, че вече е излязло решение на Министерски съвет, с което се деактува градинката около църквата „Св. Никола" на бул. „Княз Борис І" №35. Симеонов заяви, че собствеността й става от публична държавна в частна държавна. Областна администрация следва да стартира процедура по безвъзмездно предоставяне на имота на Варненската и Великопреславска митрополия. По негово мнение няма опасност наемите временните обекти, в градинката да скочат, тъй като има точно определен ред за това, който минава през решение на ОбС - Варна.

Очаква се и градинката около Катедралния храм „Св. Успение Богородично" във Варна също да бъде деактувана от публична държавна собственост в частна държавна собственост в полза на Варненската и великопреславска митрополия.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).