Варненската прокуратура работи по сигнал за купуване на гласове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:38 / 21.10.2011
2331
Варненската прокуратура работи по сигнал за купуване на гласове, съобщиха от институцията. По повод постъпил сигнал за купуване на гласове във Варна, и по-точно в пицария и "Клуба на запасните офицери" е извършена проверка.

Установени са множество лица, които са викани по списък от представители на Политическо движение "Социалдемократи" и срещу подпис, три имена и адрес, им е раздавана сумата от 25 лева. Бяха констатирани също и голям брой заявления за застъпници. Председателя на Политическо движение "Социалдемократи" - район Приморски е обяснил, че е събрал хората по списъците, за да им проведе инструктаж като застъпници, като същите са получили хонорар в размер на 25 лв., което е 50% от това, което им е обещано.

Установените 110 лица писмено са декларирали, че са присъствали на събранието на Политическото движение, в качеството си на застъпници. Работата по случая продължава.Новите текстове на Изборния кодекс не намаляват броя на застъпниците, които могат да бъдат регистрирани. Всеки от кандидатите може да регистрира неограничен брой, които да го подпомагат в рамките на предизборната кампания. Кодекса предвижда, че на местни избори могат да се регистрират неограничен брой застъпници, като всяка формация, явяваща се на изборите, може да подава документи за свои застъпници до събота вечер.

С Решение от 01.09.2011 г. на ЦИК са определени условията и реда за участие на наблюдатели, застъпници и представители на политически партии, коалиции от партии и инициативни комитети в изборите за общински съветници и кметове и за президент и вицепрезидент на републиката на 23 октомври 2011 г.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).