Варненската регионална колегия няма да участва в извънредния събор на БЛС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:19 / 03.12.2008
605
Подписването на Националния рамков договор между БЛС и НЗОК вероятно ще се отложи на началото на 2009 година, съобщи д-р Иван Гълъбов от регионалната колегия на БЛС. По негови думи, все още не са водени преговорите, необходими за сключване на договора, защото ръководството на БЛС е нелегитимно след като мандатът му е изтекъл през април. През декември предстои и провеждане на общо събрание на НЗОК, на което ще бъде избрана управата на касата за следващите три години. Д-р Гълъбов допълни, че през декември е се свиква извънреден събор на БЛС, но в него няма да участват 24 от регионалните колегии, сред които и варненската. Той уточни, че свикването на събора противоречи на закона и е извън правомощията на управителния съвет, чийто мандат е изтекъл. Д-р Гълъбов добави, че според добавка в Закона за съсловните организации, приета от НС преди около седмица, ако общо събрание за избор ново ръководство не бъде организирано в определен срок, това трябва да направи съответното министерство. Той поясни, че здравният министър Евгений Желев ще свика събранието до 21 януари, ако нелегитимното ръководство на БЛС не го направи до тогава.

Според д-р Иван Гълъбов, най- добрият вариант е Националният рамков договор да бъде сключен през февруари 2009 година от новите ръководства на БЛС и НЗОК. Той подчерта, че прилагането на настоящия рамков договор в началото на следващата година не е проблем, и че това вече се е наложило през 2003 година.

Източник: р. "Фокус" - Варна


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).