Варненски балеринки с изключителни успехи от Dance Cup Bulgaria

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:47 / 13.03.2015
1814
На 7 март, в Младежки театър "Николай Бинев" София, се проведе конкурсът Dance Cup Bulgaria (Български квалификационен танцов конкурс). Той е със състезателен характер и е квалификационен регионален конкурс за Dance World Cup 2015 (Световно първенство по танци). Българските организатори на Dance Cup Bulgaria са балетните студиа "Одет" и "Красимира Колдамова".

Жури в състав Мери Уолидж - директор на First Tower School of Dancing - Великобритания, Никола Хаджитанев - балетист и Петър Илиев - преподавател по характерни танци определи носителите на квоти за представяне в световните финали, които ще се проведат в Букурещ - Румъния.

Школа "Балет" с ръководител Татяна Костова, при Общински детски комплекс - Варна се представи на квалификациите и пожъна голям успех! Балеринките спечелиха 6 квоти за световното - три първи и четири втори места. Балеринките изпълниха само индивидуални танци. Теодора Гълъбова е първа в раздел "класика" и втора в раздел "характерни и модерни танци"- само на три десети след златната медалистка от Босна и Херцеговина, а Велина Иванова е втора в раздел "класика" след представителката на организаторите. За балеринките Веселина Илиева, Надежда Кателиева, Десислава Мусинска и Елинор Кинчева това бе първото солово участие в конкурс, и затова спечелените медали са особено ценни.

Dance World Cup е най-голeмият танцов конкурс за деца и млади хора на планетата. В момента в 38 държави над 18 000 състезатели се конкурират в своите квалификационни турнири.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Започваме поредица от важни проекти!
Взеха важно решение за Аспарухов мост
Министър Малинов с важна новина от Париж за новите реактори на АЕ...
Тестват системата BG-Alert днес във Варна
Атрактивна изложба стартира във Варна
Полицейска акция на територията на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).