Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски бизнесмени протестират за спрелия ремонт на ул. "Кольо Фичето"
Автор: Екип Varna24.bg 17:13 / 13.09.2011Коментари (0)1320
©
Снимка Архив
Варненски бизнесмени излизат с протестно писмо във връзка със спрелия ремонт на ул. "Кольо Фичето" във Варна. Собствениците на складове в Западна промишлена зона алармират, че в в условията на криза, общината оставя клиентите им без нормален достъп до тях.

"През май тази година започна ремонт и реконструкция на канализацията по ул. "Кольо Фичето" в града, която доведе до пълно разрушаване на пътната настилка, оформянето на дълбоки дупки, високи шахти и неравности по пътя. Улицата стана истинско предизвикателство за шофьорите, а преминаването на пешеходците - невъзможно. Въпреки неудобствата търпяхме в името на благоустройването на терена. С изненада обаче установихме, че ремонтните дейности са преустановени." Това пише в протестното писмо на бизнесмените.

В него се посочва още: "всекидневно служителите и клиентите ни са изправени пред редица препятствия, за да стигнат до работните си места и търговските площи. Безразборното разбиване на улицата отне от паркоместата в района. Невъзможно е движението на тежкотоварните автомобили. Това създава задръствания, напрежение между шофьорите и предпоставки за катастрофи.

След спирането на ремонта ситуацията излезе извън контрол. Целият район потъна в прах и мръсотия. При дъжд дупките се наводняват и колите затъват в тях. Насъбралия се пясък и плах образуват кал, в която превозните средства също потъват. През настоящия дъждовен сезон, ще изпаднем в бедствено положение, пишат още собствениците на складове.

Те посочват, че "Кольо Фичето" е общински път и съгласно чл. 31 от Закона за движение по пътищата общината има задължение за го ремонтира и поддържа. В писмото си те изказват възмущение от незагрижеността на държава и община към големите данъкоплатци.

Настояваме за спешни мерки, за да се излезе от абсурдната ситуация. Ако това не стане сме готови на гражданско неподчинение и блокирането на важни пътни артерии в града" се казва още в писмото.

Припомняме, че през март т.г. премиерът Бойко Борисов обеща правителството да отпусне 5,5 млн. лв. за ремонт на улица "Кольо Фичето". Отсечката бе избрана измежду три, за които варненският градоначалник поиска финансиране.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: