Варненски данъчни събраха 4 млн. лв. от бизнес партньори на длъжници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:56 / 03.12.2012
738
Над 4 милиона лева събраха публичните изпълнители от дирекция Средни данъкоплатци и осигурители /СДО/ при НАП Варна от трети задължени лица. Става въпрос за фирми, които имат данъчни задължения към приходната агенция, но не могат да ги изпълнят, тъй като техни бизнес партньори не са им заплатили закупени стоки или извършени услуги. Данъчно-процесуалният кодекс, обаче, дава възможност на публичните изпълнители да съберат дължимите суми от длъжници на длъжника. От началото на годината тази принудителна мярка е приложена спрямо 20 фирми, средни данъкоплатци, като след запорирането на банковите им сметки в държавния бюджет са постъпили 4 052 550 лева. В някои от случаите самите длъжници на НАП настояват за прилагането на този способ, защото имат множество неплатени вземания от трети лица.

"В условията на икономическа криза междуфирмената задлъжнялост наистина е висока, но има фирми, които въпреки, че имат възможност, не се разплащат със своите доставчици. Затова все по-често се налага в нашата практика да събираме данъчни задължения от длъжници на длъжниците", заяви директорът на СДО Варна Милена Колева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).