Варненски деца предадоха ихтиологичен материал на океанолози

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:47 / 11.11.2011
988
На 10 ноември 2011г. възпитаниците на школа "Зоология и препариране" към Общински детски комплекс посетиха Океаноложки институт - Аспарухово. Школата с ръководител Георги Райчев, предаде ихтиологичен материал, събран по време на експедиции на професор Доброволов и доцент Петя Илиева.

По традиция школата провежда експедиции по басейна на река Камчия и други реки, вливащи се в Черно море. През тази учебна година децата от школата уловиха и направиха биометрични изследвания на няколко вида риби - морунаш, костур, речни попчета, уклеи, мряна.

По време на срещата доцент Илиева запозна учениците с интересна презентация "Приложение на генетичните методи за изследване на биоразнообразието и опазването на рибните популации в Черно море".

Научните работници от института благодариха на децата за предоставения материал за изследване и ги поканиха за партньори в разработката на бъдещи проекти.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).