Варненски медици напускат работа заради ниските заплати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:42 / 12.11.2012
694
Служителите на Районния център за трансфузионна хематология във Варна ще връчат днес предизвестия за напускане, съобщават от синдиката "Подкрепа". Причината е неизпълнените им искания за повишаване на заплатите и подобряване условията им на труд. Те бяха поставени преди месец, когато 39 от общо 53-ма работещи в центъра заплашиха да напуснат, предаде Дарик.

Възнагражденията в центъра варират между 500 - 600 лв. за лекари и около 400 лв. за медицински сестри и лаборанти. Медиците настояха за 20 процента увеличение, считано от 1-ви юли тази година, и за 30 на сто от началото на 2013-та. Другото им искане беше за увеличаване на персонала, тъй като в момента там работят 9 лекари, въпреки че броят им по стандарт трябва да бъде 15.

Междувременно всички синдикални организации в общинското дружество "Градски транспорт" отрекоха за напрежение между ръководството и служителите в компанията. Преговорите за нов колективен договор са отговорили на очакванията на работещите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).