Варненски плажове не отговарят на евростандарта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:10 / 11.06.2009
413
Шест плажа от общо 93 в България не отговарят на задължителните европейски норми за чистота на водите за къпане, стана известно от годишния доклад на Европейската комисия за чистотата на тези води в местата за къпане в Европейския съюз през 2008 г. Докладът бе представен от комисаря по околната среда Ставрос Димас, предаде БТА.

Неотговарящите на изискванията плажове в България са "Офицерският" и "Южният" във Варна, "Арапя", НДК в Равда, в къмпинг "Златна рибка" и Южният плаж на Черноморец, се посочва в доклада на Европейската комисия. Плажовете "Арапя" и Южният в Черноморец са съответствали на тези изисквания през 2007 г.

През 2008 г. състоянието на два плажа, квалифицирани през 2007 г. като "нарушители" в страната ни, се е подобрило и сега са поставени в категорията на спазващите задължителните норми в Европейския съюз.

В доклада на Европейската комисия по проблема се прави общият извод, че състоянието на водите за къпане по плажовете в Европейския съюз - край моретата и във вътрешността на страните, се подобрява и в мнозинството плажове задължителните изисквания към качеството на водите се спазват.

Доброто състояние на водите за къпане е важно за здравето на европейските граждани и за околната среда. Доволен съм да отбележа, че цялостното качество на тези води в Европейския съюз се подобрява, заяви комисар Ставрос Димас.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).