Варненски полицаи "осиновиха" психичноболна жена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:31 / 17.10.2012
882
Полицаите от Първо РПУ във Варна буквално осиновиха 60-годишна психичноболна бездомна жена. След поредното лечение в психиатрична клиника тя била изписана, но тъй като преди години продала апартамента си, нямало къде да се прибере. Униформените буквално я приютили за няколко дни и нощи. Събрали й чисти дрехи, подсигурили й храна и вечер я прибирали да не спи на улицата.

"Жената наистина е болна, но не е опасна за себе си и за околните. Не е агресивна. А е човещина, не можем да я оставим на улицата. Няма никакви близки. Особено след като е продала жилището си, вече никой не се интересува от нея. Погрижихме се отново да я приберат в психиатрията, но се оказа, че не може да стане по-скоро от месец, след като е изписана. Решили сме да помогнем на жената и ще го направим", обясни началникът на районното главен инспектор Атанас Михов. Той допълни, че благодарение на техните усилия в момента жената е прибрана за 10 дни в болницата. През това време униформените са подали сигнал с молба за съдействие към общината и социалните служби.

"Докато е в болница, действаме да я настаним в някои от социалните домове. Има и за такива като нея, тя е болна жена и има нужда от лекарско наблюдение. Не може да остане на улицата. Оказа се, че не е толкова лесно да настаниш болен човек в социален дом, но се надяваме, докато я изпишат от болницата, да успеем да уредим този въпрос", обясни главен инспектор Михов.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).