Варненски политици почетоха паметта на Граф Игнатиев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:52 / 10.02.2010
1306
Паметта на руския дипломат граф Николай Павлович Игнатиев и първия вице-консул на Русия във Варна Александър Викторович Рачински бе почетена със специална церемония пред паметника на граф Игнатиев във Варна. Инициативата бе организирана от генералното консулство на Руската федерация в морския град по случай професионалния му празник - Деня на дипломата в Русия. Венци и цветя пред паметника положиха генералният руски консул във Варна Юрий Соловьов, председателят на Общински съвет Варна Борислав Гуцанов, градоначалникът Кирил Йорданов, различни организации и граждани. Свещеници от Варненската и Великопреславска митрополия отслужиха заупокойна молитва, след което присъстващите почетоха паметта на граф Игнатиев и Александър Рачински с едноминутно мълчание и заставане на колене.

Генералният консул на Русия във Варна Юрий Соловьов благодари на кмета на Варна Кирил Йорданов за присъствието му на церемонията. Той изказа и благодарност местната власт за отношението й към запазването на паметта за граф Игнатиев и Александър Рачински, на чието име е кръстена улица в Града, като споменът за него е запазен и в Музея на възраждането във Варна.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен
Кметът на Варна: Предците са ни оставили голям урок - можем да ск...
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).