Варненски прокурор: Боян Бозов има поне две предходни осъждания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
16:43 / 29.10.2012
1206
Варненецът Боян Бозов, наречен от Калинка Пенчева "селски глупак", има поне две предходни осъждания. Това каза на специална пресконференция прокурор Десислава Йотова, говорител на РП - Варна.

Прокурор Йотова обяви, че към настоящия момент няма неприключени досъдебни производства /ДП/ срещу Боян Максимов Бозов. През 2012 г. срещу него е било образувано и водено 1 досъдебно производство, касаещо средна телесна повреда, причинена от Бозов на лице с инициали А.Ф.А., живущ в гр. Варна, изразяваща се в избиване на първи горен ляв и първи горен десен зъби, което е обусловило трайно затруднение във функцията на говора и дъвченето във фазата на захапването.

По досъдебното производство наблюдаващия прокурор е изготвил обвинителен акт, който е внесен за разглеждане от РС - Варна. Въз основа на него е образувано наказателно дело от общ характер, чието разглеждане е насрочено за 29.11.2012 г. За престъплението в Наказателния кодекс е предвидено наказание "лишаване от свобода" за срок до 6 години. Видът и размерът на конкретното наказание по делото, ще бъдат определени от съда, в зависимост от събраните доказателства /в това число и относно смекчаващите и/или отегчаващи отговорността на Боозов обстоятелства/, от реда на провеждане на съдебното следствие и от това, дали ще бъде постигнато споразумение за решаване на делото.

В РП Варна се наблюдава и води и друго ДП, по което пострадал е Бозов и става въпрос за причинена на него телесна повреда, изразяваща се в счупване на носа. По делото засега няма привлечено обвиняемо лице и се води с неизвестен извършител.

Варненецът Боян Бозов, стана широко известен на обществеността, след като бе наречен от говорителя на ОД на МВР - Варна Калинка Пенчева "селски глупак".

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (6)

Още по темата (23):
19.04.2013 "Селският глупак" ще съди Цветан Цветанов
22.01.2013 11 желаещи да станат пресаташе на МВР - Варна
15.01.2013 Съсед за Максимов: Наричаше ни роми и цигани
15.01.2013 Дадоха ход на делото срещу Боян Максимов
15.01.2013 Тръгва наказателно дело срещу фотографа на спящите полицаи
14.01.2013 Тръгва наказателно дело срещу фотографа на спящите полицаи
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).