Варненски радар прави фурор на военно изложение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:10 / 30.06.2008
796
Варненски радар за защита на морски и речни брегове бе една от сензациите на ІV Международно военно изложение „Юросатори 2008" в Париж. Супермодерното съоръжение е изцяло разработено и произведено във варненския завод „Черно море". Най-голям интерес към радара са проявили военни експерти от Германия, Холандия, Белгия, Испания и Франция. През българската изложбена зала за пет дни са преминали над 20 000 военни експерти и чужди граждани. На специална презентация радарът е бил представен от директора на „Черно море" АД инж. Петър Милков и адмирала от резерва Нейко Атанасов, бивш командващ ВМС и един от инициаторите за създаването на българската военнокорабостроителна програма.

Бреговото защитно съоръжение няма аналог сред произвежданите в момента в страните от НАТО. Експертите са категорични, че отличилия се на изложението радар ще намери добър прием в много европейски страни.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).