Варненски родители искат нов вид разбъркване в томболата за градините

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:44 / 17.06.2011
1435
Нов вид разбъркване на случайните числа в томболата за градините искат варненски родители. Вместо да участват в джуркането с един номер, те настояват за 4 различни - колкото е броят на детските заведения, в които кандидатстват. Така щели да имат повече шанс, споделиха майки на неприети малчугани.

В състоялата се на 31 май лотария те получиха само по едно случайно число срещу входящия си номер в деня на тегленето. Системата обаче ги подрежда по низходящ ред, което значи, че след тези с предимствата влизат късметлиите с по-голямо число. Останалите - с по-малкото, нямат шанс в нито една от четирите посочени бази. За това приетите и резервите почти навсякъде са на едно и също ниво, например на 115-120-135-о и 140-о място в изброените си желания. Така остават хора с по-малки числа, които нямат никакъв шанс, жалват се семействата.

В отговор зам.-кметът Коста Базитов е обещал пред родителите, че през следващата седмица ще се срещне със специалистите поддръжници на софтуера, за да обсъдят как да бъде променена системата на изтеглянето на случайни числа според тяхната идея - т.е. всеки да получава различна цифрова възможност във всяко детско заведение и томболата наистина да се извършва отделно навсякъде. В момента стремежът беше същият, но не се получи желаният резултат, защото въпреки отделното джуркане и изнасяне на резултатите класирането беше общо за целия град, поясняват засегнатите.

Друго искане на гражданите било администрацията да проучи дали няма приети с подправено предимство, тъй като една от майките в известен форум декларирала, че има такова.
Проникването на родители в общината вчера беше съпроводено от емоционални възгласи поради затруднен достъп до кабинета на зам.- кмета Коста Базитов. Докато се доберат до високите етажи на сградата, те били спрени с обяснението, че не могат да влязат в голяма група. След това обаче се провели няколко срещи в кабинета на зам.-кмета.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).