Варненски специалист бе избран на важна позиция в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:18 / 20.06.2024
1112
Варненският общински съветник д-р Лидия Маринова беше избрана за зам.-председател на постоянната комисия по здравеопазване на Националното сдружение на общините на Република България (НСОРБ). В София се състоя учредителното заседание на комисията, в която желание за работа са заявили 120 представители на 85 общини и 7 района.

Д-р Маринова има богат опит в дейността на комисиите към НСОРБ. В предходни мандати тя беше сред заместник-председателите на комисиите по здравеопазване и по социална политика.

В учредителното заседание се включи и заместник-кметът на Варна с ресор здравеопазване и социални дейности Снежана Апостолова. Тя предложи на следващото заседание да бъде поставен въпросът за прилагането на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи и басейните за обществено ползване.

Развитието на функциите на общините в областта на здравната превенция е сред темите, които ще бъдат подложени на обсъждане в заседанията на комисията по здравеопазване. Пред общините остава сериозното предизвикателство да търсят начини за предоставяне на здравни услуги в малките и отдалечени населени места. Демографските параметри през последните години извеждат този въпрос на преден план. Много местни администрации търсят различни форми да преодолеят съпротивата на различни професионални организации в сектора здравеопазване, осъзнавайки своята отговорност към всеки жител на общината, съобщават от пресцентъра на НСОРБ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
ГДБОП разби печатница за фалшиви банкноти край Провадия, има задъ...
Ексклузивно във Varna24.bg: Детска свада на плажа, отведе трима в...
Проблем: Ръст на случаите на морбили във Варна
За поредна година: Хиляди българи посрещнаха Джулай морнинг
Дълго чаканото разхлаждане идва през новата седмица
Само 22% от офис площите са разположени в центъра на Варна – вижт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).