Варненски съд посреща височайша визита

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:33 / 01.07.2024
749
Единадесет магистрати от страни членки на ЕС - от Германия, Гърция, Италия, Литва, Полша, Унгария, Франция и Хърватия, посетиха днес Административния съд във Варна. Председателят на съда – съдия Елена Янакиева, приветства гостите с "добре дошли“ и ги запозна с работата на съда. Презентация за структурата на съдилищата в България, дейността и историята на съда изнесоха пред гостите съдия Марияна Бахчеван и съдия Дарина Рачеча от Административен съд – Варна. Гостите разгледаха съда и се запознаха с работата на службите.

Гостите от ЕС са на посещение във Варна от 1 до 5 юли 2024 г., по Програма на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), в сътрудничество с Националния институт на правосъдието. Подготвили сме програма, съобразена с желанието на магистратите да посетят съдебните институции в нашия град. В 5-дневния период на тяхното гостуване те ще имат срещи в Апелативния, Окръжния и Районния съд във Варна, както и в Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Варна. В програмата им е включено и посещение на Археологически музей – Варна.

Вече 7 години работим по Програмата на ЕМСО, по която осъществяваме обмен между магистрати от ЕС и съдии от Административния съд – Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненец преживя среднощен кошмар на гарата в Карнобат
Ръст на стомашно-чревните заболявания по морето
ДПС - Варна застана зад Ахмед Доган
Промяна за една болница във Варна
НОИ алармира за редица измами във Варна, вижте схемата
Кошмар във Варна: Маскирани мъже нахлуха и заплашиха продавачка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).