Варненски таксиджии регистрират фирмите си на трафопостове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:47 / 31.01.2012
886
Проверки за спазване на наредбата за организация на работното време на лицата, които извършват транспортна дейност в автомобилния транспорт, започват от Инспекцията по труда, съобщи директорът на ведомството във Варна инж. Иван Иванов. Всеки водач е длъжен да води дневник за работното си време и почивките. Най-големи проблеми има при таксиметровите шофьори, тъй като 90 процента от тях са регистрирали фирмите си на различни трафопостове или несъществуващи празни парцели, предаде Дарик.

"Преди години водачите регистрираха фирмите си на лица от други населени места, сега са регистрирани на улици и номера, на които на картата отговаря трафопост например", обясни инж. Иванов.

Наказателна отговорност ще носят самите водачи, когато не попълват коректно дневниците си. Глобите са от 1500 до 10 000 лв. при първо нарушение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).