Варненски триумф в математическите състезания

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:41 / 07.03.2011
1203
С близо 20 награди се сдобиха варненци в областта на математиката и математическата лингвистика в 30-ото издание на Националните зимни състезания, които се проведоха в морската столица.

Първенците бяха разделени в две класации. Едната отсява най-добрите от първо до трето място. Те могат да ползват министерските стипендии за поощряване на таланти. В другата класация журито раздава от първа до трета награда. Причината е, че кандидатите са много и само няколко грамоти не стигат за оценка на младите учени, обясняват организаторите.

Сред деветокласниците по математика МГ изпъкна с постиженията на Виктор Радивчев, Станислав Чобанов, Йордан Йорданов и Марк Андонов, и Искрен Ванков от десети клас. Не по-малко значимо е представянето на нашенците и в отборните класирания, сочат списъците на журито. Деветокласниците ни там водят пред Бургас и София.

В раздела математическа лингвистика първото място в категорията VIII-X клас зае Нанси Вероника Кристофър Рухумбика. Тя се сдоби и със специалната награда на кмета за най-добро представяне и по двата предмета. За учител с най-много първенци бе отличена нейната преподавателка Валентина Момчилова. С по една първа и трета награда от Варна са още Милена Великова и Станил Стефанов, както и Адам Аврамов и Илияна Антонова. В надпреварата се включиха общо 460 участници от цялата страна, като 60 от тях бяха от морската столица.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).