Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски ученици на национален преглед "Енергетика и математическо моделиране"
Автор: Екип Varna24.bg 11:35 / 22.03.2010Коментари (0)684
Представители на МГ „Д-р Петър Берон" - Варна, ще участват със свои презентации във финалния кръг на националния преглед „Енергетика и математическо моделиране" на 25 март в дома на техниката „Джон Атанасов" в Ямбол. Те, заедно с още 7 отбора от прафоесионални технически гимназии у нас, ще мерят сили в иновационни методи за енергийна ефективност, приложение на технологии при природния газ и математически модели във всекидневието, съобщиха от дирекция „Публични комуникации" на „Овергаз".

За първенците в надпреварата се осигурява участие в международното състезание „Математика и проектиране", което за трета поредна година ще се проведе в Москва. На останалите финалисти ще бъде дадена възможност за летен стаж в Професионалната академия на „Овергаз".

Националният преглед има за цел да научи младите математици и енергетици как да изразяват ясно идеите си, да работят ефективно в екип и да се приобщават към философията за устойчиво развитие и опазване на околната среда. Организира се от „Овергаз" съвместно с фондация „Млада България" и Института по математика и информатика на БАН и в партньорство с Министерството на образованието.
Прегледът за млади изследователи стартира през 2007 година, в него са взели участие общо 127 отбора от 28 училища. Състезанието е част от проект „Професионално образование" на „Овергаз Инк." АД, с който в средата на февруари 2010 година компанията спечели голямата награда за „Инвеститор в знанието" на Българския форум на бизнес лидерите.
Над 150 кандидатури са постъпили вече за Професионалната академия на „Овергаз", която стартира на 1 юли. За поредния летен стаж в най-голямата частна газоразпределителна компания са заявили интерес ученици от горните класове по специалността „Газова техника" и студенти от български и чуждестранни университети. Програмите за обучение са индивидуални според предпочитанията и амбициите на младежите. Всички стажове са платени, а участниците имат лични наставници и кариерни консултанти.

Крайният срок за подаване на документи за стаж в „Овергаз" е 30 април. Повече информация, както и формуляр за кандидатстване, могат да се намерят на сайта на компанията.
Стажантското училище е един от основните източници на кадри за „Овергаз". В трите досегашни издания участие взеха над 260 младежи от цялата страна, като 60 от тях са приети на работа в дружеството след завършване на обучението си. В момента в най-голямата българска частна газоразпределителна компания работят 1700 души на средна възраст малко над 33 години.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: