Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски ученици обират наградите в състезание по банков мениджмънт
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 19.05.2011Коментари (0)758
©
Бивши и настоящи ученици от
ВТГ "Г. С. Раковски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Ученици от Варненската търговска гимназия "Г. С. Раковски" грабнаха първа и втора награда на европейското състезание "Банките в действие", организирано от Джуниър Ачийвмънт-Янг Ентърпрайз Европа. Страната ни е отличена за пореден път на престижното състезание, след като българските отбори SMG Bank и Genex пребориха 2034 участници от общо 12 европейски страни. Инициативата, която се провежда за трети път, отличава учениците с най-добри резултати в компютърна симулационна игра по банков мениджмънт.

По време на интерактивната надпревара, участниците се състезаваха в управлението на виртуални банки, като вземаха решения за управлението на инвестициите и предлаганите банкови продукти. Единадесетокласниците Юлиян Славчев и Юлиян Савов от SMG Bank показаха отлични икономически познания, отбелязвайки най-добри резултати сред останалите отбори от България, Португалия, Гърция, Сърбия, Румъния, Великобритания, Ирландия, Белгия, Чехия, Литва, Полша и Словакия. Втори в класирането бяха учениците Георги Димитров и Славена Баева от Genex, като трети в надпреварата завърши екипът на Team MAKO от Полша.

"Отначало само предполагахме какъв ефект решенията ни ще имат върху банката, която управляваме, но в последствие се научихме да отчитаме тенденциите и събитията, които влияят на нашия пазар и започнахме да взимаме по-информирани и следователно по-добри решения", споделиха победителите от SMG Bank.

Освен в компютърната симулация, българите отбелязаха успех и в състезанието "Бизнес дилема" по писане на есе, където първите две места спечелиха отново отбори от България. Първо място заеха отново учениците от SMG Bank, а за второто се пребори екипът на Mars Investors. Всички победители получиха парични награди и грамоти от Ситигруп, а отборът на първо място ще има възможността да пътува до Осло, Норвегия, където ще посети състезанието за иновации "Компания на годината 2011".
 
Българските участници традиционно се завръщат с награди от европейското състезание за управление на банки. Миналата година ученици от Варненската търговска гимназия грабнаха второ място, като изпревариха отбори от Гърция, Португалия, Румъния и Сърбия. Статистиките на Джуниър Ачийвмънт

България показват, че българите са едни от най-активните участници в състезанието, като тази година 118 отбора са се включили в предварителните кръгове на инициативата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Отбелязване на Деня на Независимостта
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: