Варненски железничар: БДЖ спира печеливши влакове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:42 / 13.12.2011
914
Ръководството на железниците има намерение да спре печеливши влакове, които се използват много често от гражданите, а в същото време ще се движат празни влакове с по няколко пътници. За мен това не е оздравяване на компанията. Това заяви Димитър Димитров, който е ръководител движение на ж. п. гара Варна.

Той посочи още, че общото настроение на железничарите не е против реформата, а против начина, по който се извършва тя. На нас ни е ясно, че съкращение на персонал и реформи не може да няма, но ние сме против начина, по който се прави това, подчерта той и допълни, че трябва да се направи задълбочен анализ на влаковете, които трябва да бъдат спрени. В страната има места, където ж.п. транспортът е без алтернатива. В същото време по новото разписание има влакове, които не осъществяват никаква връзка с гарите. Не може влакът, който тръгва от Варна за Добрич да няма връзка с тези от Русе и от София, по този начин приходите няма да бъдат увеличени, посочи още той. Димитър Димитров каза, че сред служителите на Национална компания "Железопътна инфраструктура" се носят различни слухове - за предстоящи съкращения и намаляване на заплатите и социалните придобивки. Той заяви още, че железничарите негодуват най-вече заради неспазването на споразумението, подписано с правителството през месец март за увеличаване на работната заплата в компанията с индекса, с който е увеличена минималната заплата за страната и заради неподписването на колективен трудов договор.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).