Варненските автомивки масово точат незаконно вода

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:33 / 08.06.2011
782
Варненските автомивки масово точели незаконно вода. Това установила проверка на местното водоснабдително дружество в града. Повечето от автомивките декларирали, че се снабдяват от собствен източник. В същото време обаче нямали регистриран такъв. Месечните им отчети показвали обикновено нулева, че дори и отрицателна консумация на вода по водомерите.

"След като проверихме всички около 80-100 обекта, ги нанесохме на карта, която стои зад гърба ми в кабинета. Сега всеки месец следя отчетите", заяви директорът на ВиК - Варна, Веселин Русев. Подобна акция предстояла и за градските хотели. От дружеството подозирали, че там може да има незаконно потребление на вода, защото навсякъде консумацията била почти еднаква.

Във ВиК обаче нямали притеснения, че сред крадците могат да попаднат и хотели от курортните комплекси. "Заради краткото време, в което работят, те избягват да имат проблеми с нас, защото знаят, че така могат да си провалят сезона", коментира Веселин Русев.

Като цяло обаче бизнесът се е дисциплинирал и големите фирми не си позволявали вече да крадат или да забавят много плащането на сметките си. Единствено наскоро от компанията имали проблем с известна верига заведения за хранене, но и там плащанията се нормализирали.

Заради проведените кампании по издирване на незаконно присъединени и големи длъжници в последните 2 години кражбите във Варна и региона значително намалели. Основно контролната си дейност дружеството концентрирало в ромските квартали. Там къщите имат водомери през 3, а останалите черпят вода незаконно, директно от мрежата, обясни шефът на ВиК. Обикновено за да разкрият къде са нерегламентираните включвания, на специалистите на дружеството им се налагало да прекопаят градините на нарушителите.

Между 2500 и 3000 се колебае бройката на заведените от дружеството дела срещу длъжници в последните 2 години. Под угрозата на съдебно преследване хората се активизирали и вече си плащали сметките много по-редовно. Като мярка за "стимулиране" от ВиК използвали и инкасаторите си, които също разговаряли с потребителите и им обяснявали, че ако са некоректни, ще се стигне до съд.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).