Варненските инвалиди се чувстват забравени от държавата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:32 / 05.05.2011
719
Достъпността на градския транспорт е един от основните проблеми на инвалидите във Варна. Имаме само два микробуса, които обслужват инвалиди и единият от тях винаги е на ремонт. За сравнение ще кажа, че бургаските инвалиди разполагат със седем микробуса. Това заяви д-р Радко Радев, председател на Съюза на инвалидите във Варна по повод пети май - Международния ден за протест на хората с увреждания.

По неговите думи, във Варна има над 4 000 инвалиди първа група, като повечето от тях се чувстват забравени от държавата. "Другият ни голям проблем е заетостта. Ясно е, че сам инвалид не може да се издържа. Когато си платиш лекарствата парите свършват. Работодателите избягват да наемат инвалиди затова ние са наемаме по между си. Има случаи, когато самите държавни органи се нахвърлят срещу нас и искат да отнемат аст от скромните ни доходи", подчерта Радко Радев. Той обясни, че наскоро е имало конгрес на Съоюза на инвалидите и там е станало ясно, че голяма част от лекарствата за инвалидите липсват.

"Това са животоспасяващи медикаменти, от които имаме голяма нужда", посочи Радев. Той беше категоричен, че през последните години има геноцид срещу българските инвалиди. "Вече започнаха и да се подиграват с нас", каза още Радко Радев.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).