Варненските лични лекари искат единно изписване на лекарствата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:16 / 28.10.2008
755
Единно изписване на лекарствата искат личните лекари, заяви председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари във Варна Светлин Митев. Единното изписване на медикаменти става с промяна в Наредба №4 и би облекчило изключително много пациентите, обясни специалистът. Според Светлин Митев, ако на компенсираните пациенти бъдат изписвани рецепти за три месеца и рецептурната книжка се попълва от фармацевта, който приема рецептите, посещенията на компенсираните пациенти в лекарските кабинети ще се съкратят до четири-пет годишно. Времето, което ще се освободи, ще се използва за пациентите с остри заболявания и за профилактични прегледи. Варненските лекари предлагат редът за диспансерното лечение също да се промени, като обемът на диспансерния преглед ще бъде рационализиран и повечето изследвания биха могли да се правят в лаборатории.

Сред предложенията на общопрактикуващите лекари е да им бъде позволено да изписват лекарства за широко разпространените болести. По този начин ще се рационализира работата на личните лекари, а освен това и ще се спести време на пациентите, които наложително трябва да посетят специалист, за да им бъдат изписани съответните медикаменти. "Личният лекар познава своя пациент, знае какви финансови възможности има и от какви алергии страда, което прави по-логично той да изписва широкоспектърни лекарства", допълни още д-р Светлин Митев.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).