Варненските линейки "хвърчат" заради много сигнали за паднали и легнали хора из града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:11 / 17.05.2013
1366
Множество сигнали от граждани, които са видели паднали и легнали хора из града в безпомощно състояние постъпват редовно на тел.112 и вдигат на крак екипите на Спешна помощ във Варна, сочи статистиката на медиците.

Линейките летят на празни обороти на различни адреси, където откриват съвършено различна от очакваната ситуация. Същата е била картината и вчера, като за един "пациент" спешните доктори са ходили два пъти до центъра на града.

В 16:30 ч пред бл.216 в кв.Владиславово екипът заварил видимо пиян 53-годишен мъж, който лежал. Човекът бил транспортиран до отрезвителя, съобщи директорът на Спешна помощ д-р Мая Рашева.

Около 19:00 ч. докторите реагирали на сигнал, че млад мъж лежи в градинката преди кръстовището на ул."Мир" и бул."Христо Смирненски". Информацията била, че той все още диша. Оказало се, че пациентът се бил здраво почерпил. По негови думи той поспал в тревата и не иска лекарски преглед.

За един и същ алкохолно зависим мъж линейка два пъти вчера е ходила до площад "Независимост". Първо минути преди 14:00 ч. бил подаден сигнал от гражданка, че на парапета на фонтана лежи човек. 43-годишният варненец казал, че сутринта е паднал при ремонт от покрива на къща и е направил гърч. Когато лекарите пристигнали при него, той вече не си спомнял за тази версия. Обяснил, че пил 100 г водка, сега бил добре и не искал медицинска помощ.

Около 18:00 ч. на тел.112 отново постъпил сигнал за същия 43-годишен мъж, че е колабирал. Той казал на лекарите, че не си спомня нищо и че не е пил спиртни напитки. За сметка на това вече имал контузия на главата. Така че се наложило да бъде транспортиран до МБАЛ "Св. Анна".

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).