Варненските мечета от София към Индонезия, зоокъта чака нови попълнения

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:41 / 14.07.2011
3378
Двете варненски мечета, които се родиха миналата пролет ще заминат от зоопарка в София към зоопарк в Индонезия. Това каза Тодор Христов директор на зоологическата градина в града. Той обясни, че те вече са на година и половина, като размерите им стават внушителни, поради което се налага час по скоро да бъдат изпратени в София.

"Вече им е тясно в клетката, те стават големи мечоци", посочи Христов. В момента се оправят документите по превоза им до столицата, като се очаква да тръгнат до края на месеца. От София мечетата ще бъдат изпратени в Индонезия със самолет. В замяна софийския зоопарк ще получи по всяка вероятност влечуги.

Варненския зоокът пък се надява на някое тревопасно животинче от градината в столицата. Към момента варненския зоопарк се е сдобил с няколко благородни елени, лопатар, кенгуру, като се очаква скоро да има и ново бебе маймунка. В горещото време животните се разхлаждат или със студен душ или със своебразен сладолед, който представлява замразени мляко и плодове.

По отношение на посещаемостта в зоопарка директора Тодор Христов заяви, че през лятото се увеличава рязко. Той добави, че градината успява да покрива около 65-70% от разходите си, като месечно струва на общината около 6500 лева. Годишната издръжка на градината пък е 240 000 лева, от които около 70 000 се поемат от общината.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (3)

Още по темата (4):
08.04.2024 Вижте какво се роди във Варна
13.07.2011 Варненският зоопарк чака бебе маймунче
10.07.2011 Разхлаждат със сладолед маймуните във варненския зоопарк, за другите животни сянка и вода
29.04.2011 Местят малките мечета от варненския зоопарк в софийския
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).