Варненските пенсионери искат достойни старини, излизат на протест

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:02 / 19.09.2011
789
Митинг под мотото "Искаме достойни старини" организира Българската асоциация на пенсионерите във Варна. Той ще се проведе от 16 ч. пред сградата на общината. След това възрастните хора ще се спуснат по бул. "Княз Борис I" и ще се спрат пред Операта със скандирания и лозунги. Това съобщи доц. Донка Стефанова от организацията. Целта на протестното шествие е пенсионерите да кажат на глас пред местната власт и най-вече пред обществото колко е несправедлива държавната и общинска политика спрямо тях.

"80% от възрастните живеят под прага на бедността", коментира доц. Стефанова. Ето защо според пенсионерите биха могли да се планират някои облекчения, които да ги подпомогнат. Например община Варна да осигури безплатен достъп на хората от третата възраст до всички линии на градския транспорт.

"В някои от общините пенсионерите само показват лична карта, която удостоверява възрастта на пътника, и щом е пенсионер, не плаша нито билет, нито месечен абонамент. А във Варна ползваме само две автобусни линии", коментира доц. Стефанова.

С митинга обаче идеята за по-достойни старини не се изчерпва. От организацията предлагат на възрастните да се включат в събранията на БАП и всички заедно след внимателно обмисляне да застанат с гласа си през октомври зад една партия. "Да надживеем партийните си пристрастия! Активът на БАП ви призовава да гласуваме заедно за партия с програма, отговаряща на нашите интереси. Да станем пример за децата си и назидание за управляващите ни", пише в обръщение към пенсионерите ръководството на организацията.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).