Варненските пожарникари на крак заради чести инциденти с газови бутилки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:01 / 20.07.2013
962
Варненските пожарникари са на крак от няколко дни заради зачестилите инциденти с газови бутилки. Засега за късмет няма пострадали хора, но пък само за седмица има 5 изгорели апартамента. Последните три сигнала са подадени в четвъртък следобед. Два екипа огнеборци били необходими, за да овладеят пожар в апартамент в "Младост". След първоначалния оглед се оказало, че огънят е тръгнал от неизправен редуцир вентил на газова бутилка. Семейството, което живее в апартамента, е невредимо, но това не може да се каже за дома им.

Заради абсолютно същия дефект на газова бутилка бунгало в Обзор избухна в пламъци. От бунгалото не останало почти нищо, но няма пострадали хора. В последните години използването на пропан-бутана се наложи за домакински нужди и за захранване на автомобили като евтина алтернатива на електрическата енергия или на традиционните автомобилни горива. Добре е да знаем обаче, че те са и много опасни. Ето някои препоръки, спазването на които, биха осигурили безопасността ви при използването на пропан-бутан за битови и домакински нужди, според полицията.

Дейностите по устройването и техническото поддържане на газовите уреди трябва да се извършват само от специалисти. Експлоатацията им следва да се осъществява само след предварително обучение. Важно правило за ползването им е постоянният контрол за техническата изправност на съоръженията - автоматиката, вентилите и др., осигуряващи нормална работа.

Източник: в."Черно море"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).