Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненските таксита вдигнаха тарифите с 50%
Автор: Екип Varna24.bg 09:22 / 30.09.2011Коментари (6)2615
© Varna24.bg
Варненските таксита отново завъртяха цените на услугата. Клиентите вече няма да се радват на намаление, а на увеличение при влизането си в колата. Тази стъпка са предприели почти всички таксиметрови фирми в града. Новите цени са 0,79 лв. за километър пробег през деня и 0,89 лв. през нощта.

Претарифирането на автомобилите започнало от сряда по обяд. Това е поредната промяна в цените на такситата от началото на годината до сега. След като предприеха редица намаления и дори цените се сринаха до 0,33 лв., централите са взели решение отново да покачат тарифите. Допреди няколко дни жълтите коли караха на цени от 0,53 до 0,65 стотинки. Новите тарифи обаче ще изненадат варненци, които свикнаха да се возят на евтини таксита.

Задължително условие е при смяна на тарифите колите да преминат на проверка в Българския институт по метрология - Варна. Вчера опашка от хиляди автомобили се изви през звеното. За да се претарифират обаче, са нужни няколко условия. Първо, водачите трябва да закарат колата си до ремонтна фирма, която отваря фискалното устройство и набира новите цени. След това таксито трябва да премине през метрологична проверка и ако е годно за работа, се поставя пломба, обясни Йордан Маджаров, началник на регионалния отдел.

Проблемът е, че в лабораторията на Метрологията работят само двама души, които дневно могат да проверяват между 30 и 45 коли. Желаещите да се претарифират обаче може да надхвърли 2000. Това на практика може да се случи до края на годината.

"Това, което чувам от шофьорите, е, че всички таксиметрови централи вдигат цените, което означава, че тези коли трябва да минат проверка. Никой обаче не ни е предупредил предварително, каза Маджаров. Някои от шофьорите, които не издържали на километричната опашка през звеното, още вчера тръгнаха към Шумен, за да минат проверка.

Припомняме, че през последната половин година таксиджиите организираха множество протести срещу ниските тарифи. Основните им мотиви бяха, че с тези цени не могат да си покрият дневните разходи и за автомобила, и за храна.

Още в средата на септември таксиметрови водачи, обединени около варненския синдикат "Авто 94", поискаха по-високи тарифи по празниците, заяви лидерът им Димчо Иванов. Предложението за тарифата бе 1,50 лв. за километър. Тогава Иванов каза още, че таксиджиите отново обмислят протести, този път обаче в национален мащаб. Крие се точната дата на окупацията на София.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Във Варна са най свирепите бакшиши, човек никога не знае колко ще му е сметката дори да ползва една и съща фирма и да минава по един и същ маршрут. Няма и смисъл да гледаш какво пише на стикера на стъклото, понеже апарата си върти както луд.
Aнонимен
на 30.09.2011 г.
+1
 
 
Как софийските таксита возят за 0,59 лв за км?Освен това поне 2/3 от такситата са на метан и газ.
0
 
 
Докато бяха по евтини ги ползвах по често. Сега - ако наистина се налага и е важно. Странно е че след сезона решиха да вдигнат цените. Това означава че доста хора просто няма да имат клиенти.
Aнонимен
на 30.09.2011 г.
+1
 
 
Не се наядоха тези прости бакшиши!Писна ми от техните претенции и неадекватно поведение по улиците!!!До кога ще ни занимават със себе си и няма ли кой да ги прати на психо тест най-после?
Aнонимен
на 30.09.2011 г.
0
 
 
Абе тези няма ли да спрат да ни занимават. Определено не е нормално интересите и проблемите на една неособено полезна и интелигентна прослойка от населението да занимават и да губят времето на целокупния български народ. Аз лично имам пари, но такси ползвам само в екстремни ситуации, просто за мен това са едни хора с претенции по-големи от качестовото на предлаганата услуга.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: