Варненските ученици разменяли рецепти как се "готви" дрогата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:52 / 20.03.2013
1156
Забелязва се тенденция младежите във Варна все по-често да употребяват лека дрога и в последно време синтетика. Те сами си забъркват амфетамини за лична употреба и си разменят рецепти в нета или в училище как се "готви" дрогата. Това съобщи с тревога директорът на Областната дирекция на полицията-Варна, комисар Тодор Иванов.

Според анализите за детската престъпност, служителите на реда през последните 2 г. си имат работа с малолетни и непълнолетни нарушители на закона. До 14 г. те не носят наказателна отговорност, но вършат престъпления. Най-вече става дума за джебчийски кражби, кражби от автомобили.

През тази година полицията ще наблегне на превенцията сред тийнейджърите, като засили работата на Детските педагогически стаи и ще си взаимодейства с Местната комисия за борба с престъпления при малолетни и непълнолетни във Варна, както и с неправителствените организации.

Като минус през отчетния период в работата на органите на реда като цяло от дирекцията посочиха тенденцията да се запазва броят на взломните кражби и грабежите. Трябва да се наблегне на работата по джебчийските посегателства, взломните и автокражбите.

Като успех бе отчетено, че общественият ред като цяло е опазен. Повечето регистрирани престъпления се разкриват.

Специално внимание всички спец служби ще отделят през 2013 г. на превенцията от терористични заплахи, каквито досега във Варна не е имало.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).