Варненските ученици с добро представяне на матурите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:09 / 07.06.2011
1749
Учениците от Варненска област се представиха добре на матурите. Нивото, постигано през последните няколко години, е запазено като общ успех. Не сме в първите 3 места в класацията, но не сме сред изоставащите райони. Това заяви Йорданка Атанасова, началник на РИО - Варна.

Варненска област не е лесен район. Имаме големи училища, с много добре подготвени ученици. Но има и по-трудни райони, с тежко социално-икономическо положение, с големи етнически групи, от които са децата. В училищата, които се намират там, е естествено да има ученици, които срещат трудности с българския език. Това, естествено, оказва влияние върху крайните оценки по български език и литература.

Експертите от Регионалния инспекторат по образованието - Варна, положиха доста усилия за подготовката и провеждането на държавните зрелостни изпити, оказаха методическа подкрепа във всички училища, работиха и в посока превенция на възникването на вероятни проблеми. Затова във Варненска област матурите преминаха без сътресения, спокойно, малко ученици не се явиха на изпитите, каза още Атанасова.

Продължава работата по външното оценяване на седмокласниците. Проверките на писмените работи по български език и литература приключиха. Предстои процес на разсекретяване. Днес завършва проверяването и на писмените работи по математика.

След като получим окончателните данни от държавните зрелостни изпити, както и по-късно от външното оценяване на седмокласниците, ще направим пълен анализ на резултатите, нивото на знанията, ще набележим бъдещи задачи за повишаване на нивото на подготовката на учениците, добави началникът на РИО-Варна.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)

Още по темата (22):
29.07.2011 Просветното министерство: Матурите – на 21 и 23 май
11.07.2011 Започва подаването на документи за трето класиране на седмокласниците
04.07.2011 Започва записване в елитните гимназии след второ класиране
20.06.2011 Сгрешиха дипломите на зрелостници
15.06.2011 Варненските седмокласници подават заявления до 21 юни
09.06.2011 Обявяват резултатите от външното оценяване за седмокласниците във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).